barmhjertigMatt. 25,35-36.40:  Jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig tøj, jeg var syg, og I tog jer af mig, jeg var i fængsel, og I besøgte mig. Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig.

Når Kristus bor i os, oplever vi altså virkeligheden af, at ethvert menneske er skabt i Guds billede. Det betyder, at vi begynder at se andre mennesker og vore medskabninger med nye øjne. Christfulness fører til opmærksomt nærvær i verden. Vi spejder efter Guds billede i den anden. Det er derfor, Jesus lærer os at elske vore fjender og at bede for dem, der forfølger os. Dybest set har vi ingen fjender. Andre kan optræde som fjender af os og betragte os som fjender, men i vore øjne er der ingen fjender – kun medmennesker, skabt til at være Guds børn.